Excursietechnieken en natuurbeleving

Sinds januari 2021 kun je bij mij óók terecht voor een eendaagse natuurgids training excursietechniek mét natuurbeleving.

Verrijk de excursies van jouw organisatie met meer natuurbeleving.
Natuurgidsen beleven er zelf ook plezier aan.
Het oude idee van een excursie waarin de gids een monoloog afstak voldoet niet meer in deze tijd. Excursietechnieken en natuurbeleving zijn onlosmakelijk verbonden.
Een interessante en inspirerende excursie vol natuurbeleving staat of valt met de kwaliteiten van de gids. Contact maken met je publiek staat centraal in mijn training excursietechnieken. Welke communicatieve en didactische vaardigheden helpen je daarbij en hoe zet je die in?
De training excursietechniek van Jettie van den Houdt is gebaseerd op ´Interpretation´, zoals voorlichting in nationale parken en musea in de VS heet. Wat is de essentie van het natuurgebied? Om welke sleutelervaringen gaat het en hoe laat je die het publiek beleven? Met een gids meelopen en naar hem/haar luisteren is niet voldoende voor een excursie waarin de natuur beleefd wordt.
We gaan tijdens de cursus diverse andere werkvormen buiten uitvoeren omdat iedereen een eigen leervoorkeur heeft. Deelnemers leren een excursie te geven waarbij iedereen ´leert´ en hebben zelf ook een natuurbeleving.

Voor wie is de training excursietechnieken en natuurbeleving?

natuurbeleving tijdens training excursietechnieken natuurbeleving

Ik geef deze trainingen excursietechnieken en natuurbeleving zowel voor vrijwilligers als voor professionals van diverse (natuur)organisaties.De duur van de training excursietechnieken en natuurbeleving is afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Offerte op aanvraag.

‘Goede cursusleider, afwisseling binnen/buiten perfect, interessante open gesprekken (ontspannen sfeer)’, (training excursietechnieken SBB)

´De cursusleidster die zich meer als gids dan als cursusleidster gedroeg, waardoor de vele theoretische tips direct in de praktijk getoetst konden worden’. (Gidsopleiding excursietechnieken Agrariërs)

Jettie heeft ons goed bij de les weten te houden. Heel professioneel en goed inhakend op opmerkingen/reacties’. (Basisopleiding gids Nationaal Park de Groote Peel)

´Ik vond het een hele goede cursus! Jettie heeft een plezierige manier van lesgeven. Ze gaat altijd uit van de positieve kant van de zaak´. (Excursietechnieken het Groninger Landschap)

Voor vrijwilligers in natuurinformatiecentra en bezoekerscentra geef ik de training Goed gastheerschap

excursietechnieken en natuurbelevingtraining excursietechnieken en natuurbeleving

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress