Ik ben bekwaam! maar niemand weet het……nog niet!

Met dit motto wordt op 6 december het Co-Creatie Congres gehouden in Driebergen. Dat motto bracht bij mij direct herinneringen naar boven aan een natuurervaring die ik had tijdens een workshop van de zomer in Wageningen.  Een natuurervaring die mij duidelijk maakte dat je als wandelcoach gezegend bent als je ook biologische kennis hebt.

Een van de meest krachtige werkvormen in de natuur is het ervaren van de stilte. Of je dat nou wandelend doet of zittend op een mooi plekje, er komt altijd inspiratie uit de natuur. Zo ook bij mij. Mijn cursisten hadden een plekje gevonden en ik ging hetzelfde doen. Het was zomer en de vogeltjes in de uiterwaarden waren druk aanwezig. Toch was er maar een die ik ineens heel duidelijk hoorde. En ik ga er dan van uit dat dat niet voor niets is. Voor de betekenis die dat vogeltje op dat moment voor mij had was het heel handig dat ik een bioloog ben met wat kennis van vogels.

Het was namelijk een Fitis! De Fitis is een klein onopvallend olijfgroenig vogeltje met een spits snaveltje én met een heel karakteristiek liedje. Als visueel ingesteld mens ben ik altijd blij als vogelaars mij een ezelsbruggetje geven hoe ik een liedje kan onthouden.

En wat is dat bij de Fitis? “Ik kan heel erg mooi zingen! Maar ik durf eigenlijk niet zo goed”. Zijn start is krachtig en steeds hoger gaand, de afloop haast fluisterend.  Ik vond het een heel herkenbare metafoor voor hoe ik bij tijd en wijlen omga met mijn bedrijf.  Het kleine vogeltje gaf mij op die zonnige middag precies die zet die ik nodig had.  Hoezo niet durven? Sindsdien heb ik een blog, stuur ik maandelijks een e-zine rond en ben mijn bedrijf aan het professionaliseren.  Oh ja….en ga ik op 6 december naar het Co-Creatie Congres!

© 2023 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress