Training Wandelcoaching Wageningen

Dit is een eendaagse training wandelcoaching voor begeleiders van mensen (coach/trainer/loopbaanbegeleider/zorgverlener/therapeut) die ook tijdens het werk naar buiten willen. Investering: € 259 ex btw per persoon.
Wil je liever een persoonlijke training op jouw locatie? Kijk dan hier: wandelcoachtraining op locatie

Verruim je mogelijkheden in de natuur om mensen te helpen

Extra: korte ervaring met ´bosbaden´ voor jezelf én om in te zetten in je werk

Waarom een training wandelcoaching?

Trainers, coaches, loopbaanbegeleiders en anderen die mensen begeleiden zijn altijd op zoek naar uitbreiding van hun professionele mogelijkheden. Je hebt je eigen succesvolle methodiek maar weet dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Want hoe meer tools jij in je rugzak hebt om processen op gang te brengen en te begeleiden hoe beter je anderen  kunt helpen. Uiteindelijk zal dat meer klanten opleveren.

Op dit moment is wandelcoaching en coaching in de natuur erg in opkomst. Dat is ook niet gek, mensen gaan graag naar buiten. Wandelen is goed voor de dagelijkse beweging en brengt mensen tot rust. Als je daarbij optelt dat mensen eerder tot de kern komen en andere ideeën opdoen als ze wandelen in de natuur, dan wordt wandelcoaching een leuke en noodzakelijke tool om ook in je rugzak te hebben. En vergeet ook de positieve effecten op jezelf niet!

Naar buiten gaan met je cliënten is echter niet zomaar te doen voor iedere zorgverlener, trainer of coach.

 • Daarvoor moet je wel uit je vertrouwde ruimte stappen.
 • Wat ga je ze vervolgens buiten bieden?
 • Welk effect heeft wandelen eigenlijk?
 • Hoe geef je vervolg aan een wandeling?
 • En wat doe je überhaupt buiten?
 • Is elk thema, probleem en vraagstuk met wandelcoaching aan te pakken?
 • Buiten gaan werken is lang niet altijd voor de hand liggend.

Kortom wandelen en coachen in de natuur met je cliënt(en) is niet zo maar professioneel in te vullen. Heb jij daar voldoende zelfvertrouwen voor?

Aan dat zelfvertrouwen kun je werken! Stel dat je:

 • weet wat jij in jouw begeleiding in de natuur kunt doen zodat je de cliënt nog beter helpt
 • een scala aan natuur werkvormen tot je beschikking hebt waaruit je naar believen kunt kiezen om je klant te helpen
 • zelf een positieve natuurervaring hebt opgedaan zodat je de krachtige werking ervan kent en kunt inzetten in je werk
 • met mij de (on)mogelijkheden van buiten werken hebt besproken zodat je eigen kansen en grenzen duidelijk zijn.

Wat heb je daar voor nodig?

 1. een handig praktisch boek vol met natuur werkvormen
 2. een laagdrempelige opleiding in de natuur

Dat is precies wat mijn  Training Wandelcoaching in Wageningen je biedt:

 • we wandelen vanuit  Wageningen de natuur in, waardoor je direct ervaart dat wandelen ook leuk is als je aan het werk bent
 • we gaan diverse natuur werkvormen doen waardoor je zelf een unieke leerervaring krijgt in de natuur
 • we reflecteren samen op de werking van de werkvorm zodat je vertrouwd wordt met de mogelijke uitwerkingen bij verschillende mensen in training en coaching
 • we gaan ons een uur  onderdompelen in ´bosbaden´ het Japanse Shinrin Yoku om helemaal tot rust te komen
 • we bespreken praktische toepassingen in jouw werk waardoor je de natuur de volgende dag direct kunt inzetten.

Wat eerdere deelnemers van de training wandelcoaching vonden:

 • Een praktische leerzame dag heerlijk in de buitenlucht!
 • De dag was boven verwachting en gaf me rust in mijn plannen, meer lijn in wat ik aan het doen ben.
 • Aanbevelingswaardige training om te kunnen oefenen met de werkvormen in de praktijk en collega-trainers te ontmoeten en van hen te leren.
 • Leuke dag, met vooral bevestiging dat ik mijn eigen vak ook heel goed buiten uit kan voeren als ik me maar bij mijn eigen aanpak houdt.
 • Het sterkste was de combinatie van een werkvorm uitproberen, te ervaren hoe het voor mezelf werkt en ook meteen reflectie hoe dit alles toe te passen voor een eigen doelgroep.

Deze training wandelcoaching is bedoeld voor ervaren trainers, coaches, loopbaanbegeleiders, therapeuten en alle andere mensen die mensen begeleiden en die hun professionele mogelijkheden willen uitbreiden met wandelcoaching en werken in de natuur.

Deze opleiding voor trainers en coaches in Wageningen wordt gegeven door Jettie van den Houdt

Trainer en wandelcoach Jettie van den HoudtIk ben bioloog en heb jarenlang in de natuur- en milieueducatie gewerkt. Veel van mijn werk vond buiten in de natuur plaats, voor mij een passende ‘werkruimte’. In 2003 ben ik als communicatietrainer-coach voor mezelf begonnen. Als bioloog met veel werkvormen uit de Natuur en Milieueducatie op zak ging ik al snel wandelend coachen. In mijn trainingen excursietechnieken neem ik de deelnemers ook regelmatig naar buiten. Ik merkte dat buiten in de natuur met elkaar actief zijn een enorme positieve impuls geeft aan het leerproces. Deelnemers genoten meer, kwamen eerder tot de kern, probeerden dingen uit en bleken alles wat we buiten deden ook beter vast te houden. De onderlinge gesprekken gingen dieper en daardoor was er sneller een over en weer vertrouwen in de groep.  Ik dacht: dat moet in andere trainingen toch ook kunnen!

Vervolgens ontmoette ik Vivian Siebering en samen hebben we veel natuur werkvormen verzameld die inzetbaar zijn in trainingen en tijdens coachsessies, onafhankelijk van de verder door de professional gehanteerde modellen. Het werkvormenboek En nu naar buiten! was het resultaat.Natuurwerkvormenboek De werkvormen die wij gebruiken zijn simpel en maken optimaal gebruik van de mogelijkheden die voorhanden zijn in de natuur. Het boek heeft twee fysieke drukken gehad en is nu alleen als pdf verkrijgbaar.

Ik ben van communicatietrainer gegroeid naar opleider in en met de natuur. Daarnaast verzorg ik als ecologisch wandelcoach wandelende teamactiviteiten. Het is mijn ervaring dat deze wandelingen allereerst de fysieke en mentale vitaliteit bevorderen. Vervolgens ontstaat er échte verbinding tussen de teamleden waardoor samenwerking wordt bevorderd.

Met boek  En nu naar buiten! in combinatie met deze eendaagse opleiding wil ik elke zorgverlener, therapeut,coach en trainer op een betaalbare manier de kans geven om gebruik te maken van mijn kennis en ervaring.

lucht
magnifieke wolken
samen ruimte vrijheid
leren in de natuur
zijn

evaluatie-elfje gemaakt door deelnemers aan de training 24 juni 2014

Hoe ziet de training voor begeleiders van mensen eruit?
Om 10.00 uur  ontmoeten we elkaar in Wageningen. Na een korte inleiding en een drankje gaan we wandelen en doen onderweg diverse werkvormen.  We gaan zelf de werking ervaren van de natuur werkvormen. We gaan ook met jouw professionele perspectief aan de slag én je krijg je een korte bosbaden proeverij.

Kom je alleen dan is de training van 10.00 u tot 13.30 u. We sluiten af met een drankje.

Neem je andere belangstellenden mee dan gaan we om ± 13.00 uur lunchen. Om ±14.00 gaan we weer naar buiten en wandelen verder. Om 17.00 uur zijn we terug bij de uitgangslocatie.

Samen in het bos
Rust, ontspanning, ervaren
Zintuigen open

Dennengeur ruiken
De kunst van het loslaten
Ree springt voor ons langs

Haiku’s gemaakt door deelnemers aan de training van 20 maart 2019

Wat krijg je als je meedoet?

 1. Het pdf En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching
 2. een kopje koffie/thee bij aankomst, een hapje en een drankje voor onderweg, een lunch tussendoor
 3. een prachtige natuurwandeling van ongeveer 5 km
 4. deskundige begeleiding bij de uitvoering  en toepasbaarheid van natuur werkvormen bij de begeleiding van mensen en de reflectie op de werking ervan in diverse werksituaties.
 5. een ontspannende afsluiting met een korte ‘bosbaden’ ervaring.

Data vanaf 1 januari 2024

Ik plan geen trainingen meer in en ga uitsluitend op vraag trainingen geven. Heb ik je belangstelling gewekt met mijn verhaal? Wil je graag een keer naar Wageningen komen voor een persoonlijke training (of samen met anderen die je meeneemt) vul dan onderstaand formulier in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Wil je liever een persoonlijk training op jouw eigen natuurlocatie? Dat kan! Kijk dan op de betreffende pagina.

Kosten en manier om te betalen
De training kost per persoon € 259,- ex BTW.  Als je je hebt opgegeven krijg je een factuur per mail.

Opgave formulier Training Wandelcoaching

Heb ik je interesse gewekt voor mijn training wandelcoaching Wageningen? Vul hieronder dan je gegevens in dan neem ik snel contact met je op.

  Jouw gegevens worden alleen gebruikt om je te informeren over de activiteit waarvoor je inschrijft. Tevens voor het maken van de eventuele factuur. Daarna worden ze verwijderd. Open voor het volledige privacybeleid de link onderaan deze pagina.


Privacyverklaring Samen Leren Natuurlijk

Is er nog iets onduidelijk? Mail mij dan.

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten in Wageningen! Je bent van harte welkom.

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress