Training Netwerken voor professionals


Ga vol zelfvertrouwen netwerken!
Heb jij al ontdekt hoe ook jij succesvol kunt netwerken?

Je werkt als jonge hoogopgeleide professional in de groene sector. Van jou wordt verwacht dat je actief gaat netwerken om het bedrijf te laten groeien. Je gaat naar relevante congressen, lezingen en borrels. Daar lijken alleen maar mensen te komen die elkaar al kennen, die geanimeerd met elkaar praten. Hoe kom je daar tussen? Zitten ze hier wel op jou te wachten? Wat kom je hier ook al weer doen? En als er dan eindelijk iemand met je aan de praat raakt kom je nauwelijks uit je woorden.
Netwerken? Nachtmerrie!

Nee, dan die jonge succesvolle netwerker. Gaat vol zelfvertrouwen recht op zijn doel af. Is steeds enthousiast aan de praat met verschillende mensen. Spreekt mensen ook actief aan, is belangstellend, luistert goed en weet uitstekend te verwoorden wat zijn meerwaarde is. Hij helpt collega’s altijd met handige verwijzingen en heeft op veel vragen een antwoord in zijn netwerk.  Daarbij weet hij zijn netwerk ook uitstekend in te zetten om klinkende resultaten te halen voor het bedrijf.

Het is niet verwonderlijk dat je jezelf meer herkent in de eerste alinea dan in de tweede. Voor jou is de inhoud erg belangrijk, daar ben je ook een kei in. Contact leggen en andere communicatieve vaardigheden, daar heb je nooit veel aandacht aan besteed. Was trouwens ook geen onderdeel van je opleiding.

Wat je nodig hebt is:

 • een duidelijk netwerkdoel zodat je weet wie je wilt spreken, wat je wilt zeggen en welke vraag je beantwoord wilt zien
 • zelfvertrouwen in wat je te bieden hebt, zodat je voor de ander een interessante gesprekspartner bent
 • een aantal kernzinnen om jezelf helder en duidelijk te kunnen presenteren, de zogenaamde Elevator Pitch
 • een aantal communicatieve vaardigheden die helpen om contact te maken en te houden.

Mijn training Netwerken voor professionals is erop gericht je daarmee te helpen.
In deze training:

 • ga je twee aan twee wandelend speeddaten met de andere deelnemers zodat je direct de uitwerking van jouw woorden op de ander kunt checken
 • ga je samen op zoek naar wat jouw uniek maakt als basis voor je elevator pitch
 • ga je elkaar helpen bij het formuleren van jouw elevator pitch zodat je naar huis gaat met enkele krachtige zinnen die direct inzetbaar zijn
 • ga je je netwerkdoel onderzoeken en vervolgens scherp formuleren zodat je weet waarom je netwerkt en daardoor ook effectiever wordt
 • doe je inspiratie op om direct morgen een succesvolle stap te gaan zetten.

Ik heb structuur gekregen om het netwerken aan te pakken, daar kan ik mee aan de slag’ ( Deelnemer training Netwerken)

Wat krijg je als je meedoet?

 1. tips om te netwerken op papier
 2. diverse korte teksten over netwerken
 3. een mooie wandeling van 11 km door het Nationale Park de Veluwezoom met collega professionals
 4. koffie met taart na een uur wandelen
 5. om ongeveer 13.00 uur een lunch
 6. deskundige begeleiding van een trainer die de natuur weet in te zetten om het beste van jou naar boven te halen.

De training wordt gegeven door Jettie van den Houdt

Ik ben bioloog en heb jarenlang in de Natuur- en Milieueducatie gewerkt. Netwerken was voor mij een essentiële vaardigheid om resultaat te kunnen halen in mijn werk. En natuurlijk was dat ook voor mij in eerste instantie moeilijk. Ik herinner me nog goed die bijeenkomsten waar ik niet wist met wie te gaan praten laat staan wat ik dan moest zeggen. Gelukkig begon ik het na vallen en weer opstaan steeds leuker te vinden. In 2003 ben ik als communicatietrainer-coach voor mezelf begonnen. Nu is netwerken een onlosmakelijk onderdeel van mijn dagelijkse activiteiten. Ik merkte al snel dat het effect van netwerken direct groter is als je weet wat je specifiek te bieden hebt en dat kunt verwoorden in enkele korte zinnen.  Maar netwerken is vooral een voortdurend proces van geven, vragen en bedanken.  En als je daar eenmaal de smaak van te pakken krijgt dan is het nog leuk ook! Als trainer-coach maak ik veelvuldig gebruik van de positieve effecten van wandelen in de natuur.  Fysiek in beweging zijn brengt ook mentale beweging op gang. Tel daarbij op dat de samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft wordt bevorderd en er dus zowel met ratio als met creativiteit en emotie gewerkt wordt. Kortom het leereffect is groot.

De training netwerken voor professionals koppelt mijn ervaring met netwerken en met wandelend trainen. Ik wil jou graag de kans geven om gebruik te maken van deze ervaring en expertise om zelf tot betere netwerkresultaten te komen.

Hoe ziet de trainingsdag er uit?
We starten om 10.00 bij NS Station Dieren met wandelen. Na een uurtje is er koffie met taart bij de Carolinahoeve midden in de natuur van de Veluwezoom. Uiteraard hebben we dat wandelende uur besteed aan kennismaking met elkaar en met netwerken. Na de Carolinahoeve gaan we aan het werk met de elevator pitch, hoe zet je jezelf neer zodat de ander je niet meer vergeet. Plus dat het daarbij gaat om het duidelijk krijgen van de vraag waarmee je gaat netwerken. Bij de Posbank gebruiken we de lunch.  Na de lunch gaan we door met het elkaar helpen die elevator pitch inclusief vraag nog scherper te krijgen.  We besteden vervolgens aandacht aan waar je het meest tegen opziet en wat je eerste stap zal zijn. Om ongeveer 17.00 zijn we in Rheden en nemen we de trein terug.

Data en plaats:
Dinsdag 2 oktober 2012
Starttijd: 10:00 NS station Dieren
Eindtijd: 17:00 NS station Rheden

Kosten en manier om te betalen
De training kost € 150,- (ex BTW). Als je je opgeeft krijg je een factuur per mail. Vroegboekkorting  van 25 euro als je opgeeft voor 1 september 2012.

Aanmelden bij : info@vandenhoudt-communicatie.nl

Heb je nog vragen? Mail mij dan.

Ik zou het leuk vinden met je te gaan netwerken. Wees welkom op de wandeling in de Veluwezoom!

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress