Sneeuw, ijs, crocus en onze ontwikkeling

De natuur lag een week bedekt onder een dikke laag sneeuw en op het water had zich een stevige  ijslaag gevormd. De sneeuw en het ijs smolt en er kwam een bloeiende lente onder te voorschijn.

Net of er niks gebeurt was die afgelopen week. Het is ineens zelfs warm en de bolletjes in de tuin staan schitterend in bloei.  Ook in de natuur bloeit al van alles, vogelmuur, voorjaarskers, vroegeling, speenkruid, paarse dovenetel, ereprijs en zelfs fluitenkruid en herderstasje. Ik zag herhaalde malen een citroenvlinder vliegen en hoorde net een hommel, de elzenkatjes hangen mooi te wezen en de zangvogels laten al behoorlijk van zich horen. De eerste padden en kleine watersalamanders zijn al gesignaleerd.

Het is echter pas februari, er kan nog van alles gebeuren. We kunnen pas later zeggen of het ‘erg’ was dat het weer plotsklaps was gewisseld en de natuur werd aangezet tot snelheid. Is dat een metafoor voor onze eigen jaarcyclus? In de winter gaan we in rust en bereiden ons voor op een nieuwe lente met nieuwe ideeën. De sneeuw stopte alles nog een week lang lekker onder. De ontwikkeling onder die dikke laag stond echter niet stil. Moet dat echter nu ineens met volle kracht eruit komen?

 Ik heb Leven en werken in het ritme van de seizoenen er weer bijgehaald. Jaap Voigt schrijft: Wie nieuwe ideeën of impulsen heeft, dient heel voorzichtig te zijn om die nu al in contact met anderen te willen brengen of ze nu al snel vorm te willen doen aannemen, er kan al wel met anderen over gesproken worden, maar er mag niets weggegeven worden. Interessant!  Hij zegt verder: (…) blijft het van belang om je inspiratiebronnen te voeden en te onderhouden. Dit geldt tot 4maart.

De periode van de maand daarna: in deze periode onderzoekt en verkent de creatieve mens zijn talenten en begint hij zijn mogelijkheden te zien. (…) Deze tijd vraagt dat jij je deskundigheid en vakmanschap volledig inzet. Ik voel me nu in de warme zon al veel meer aangetrokken tot deze activiteiten. Toch houd ik me nog maar even in en ga door om er eerst met mensen over te praten. Ook blijf ik in contact met mijn belangrijkste inspiratiebron, de natuur, wandelen alleen of met een vriendin of collega. Volgende maand meer!

Herken je hierboven iets dat ook in jezelf speelt?

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress