Stiltewandeling op 30 oktober Dag van de Stilte

“Kon ik af en toe de stilte maar wat harder zetten”

Is die uitroep je uit het hart gegrepen?

Afgelast vanwege geen belangstelling

De meeste mensen in deze dynamische maatschappij hebben het druk en zijn de hele dag bezig met keuzes maken. En daarbij is er ook nog overal geluid, stemmen, harde muziek, verkeerslawaai. In onze vrije tijd zijn we nog met 1001 dingen bezig. Verlang jij soms ook zo naar gewoon even niks, stilte? Tot rust komen?

We hebben allemaal af en toe ontspanning nodig om de ervaringen die we in ons drukke leven opdoen te verwerken en helemaal tot rust te komen. Tijd om te reflecteren op wat we echt belangrijk vinden. De oude Grieken wisten het al: rust is de belangrijkste voorwaarde voor het denken. Een stiltewandeling in de natuur is daar bij uitstek geschikt voor.

Op 30 oktober loop ik een stiltewandeling in het bos van Bennekom. 30 oktober is namelijk de Dag van de Stilte. Het is de dag dat we van de zomertijd weer naar de wintertijd gaan. In heel Nederland worden diverse activiteiten rond het thema stilte georganiseerd. Er zijn in veel plaatsen stiltewandelingen. Kijk voor meer informatie op de website van de Dag van de Stilte.

Weet jij nog wat stilte met je doet? Kom het zelf ervaren op zondagmiddag 30 oktober. Ervaar dat stilte in de natuur ook jou inspiratie en creativiteit geeft. Je krijgt inzicht in hoe je een probleem kunt aanpakken, wat de volgende stap is in je project, het antwoord op een vraag waar je mee rondloopt of  wat dan ook waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Wandelen in de natuur heeft een aantal voordelen:

 • je komt tot bezinning
 • het verhoogd je zelfwaardering
 • je concentratie is intens
 • je creativiteit en je verstand werken samen; je komt tot nieuwe dingen
 • je bent meer in contact met je eigen gevoelens en kracht
 • de natuur is vol metaforen die jou iets duidelijk kunnen maken

Ervaar het allemaal zelf en wandel met me mee! We verzamelen om 13.00 uur op het landgoed De Born in Bennekom. Na een kopje koffie of thee gaan we het bos in. We lopen door het bos vol met natuurlijke geluiden en zetten alle zintuigen open voor een optimaal resultaat. We zullen af en toe een rustige plek opzoeken om stil te staan/zitten. De wandeling wordt afgesloten met enkele leuke verwerkingsopdrachten. In de Born hebben we dan een gezamenlijke nabespreking onder genot van een kopje thee met taart. Om 17.00 uur is het afgelopen.

Wie is Jettie van den Houdt

Ik ben een Wageningse bioloog die van communicatietrainingen en coaching haar werk heeft gemaakt.  Ik ben gevestigd als zelfstandig ondernemer. De natuur is voor mij een vertrouwde ruimte. Daarom ga ik zoveel mogelijk met mijn klanten naar buiten.  In 2009 heb ik samen met collega Vivian Siebering diverse natuur- werkvormen gebundeld in een boek En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching. In alle wandelingen voor alle doelgroepen bouw ik momenten van stilte in. Bijvoorbeeld om na te denken over een relevante vraag, om te bezinnen op hoe nu verder, om het geheel van de dag te laten bezinken of gewoon om even niet te hoeven praten. Mijn favoriete muziek is de stilte.

Praktische informatie

 • 13.00 uur verzamelen in de ruimte van Itaka-Intuïtieve ontwikkeling: Landgoed de Born, Bornweg 12b, Bennekom
 • kosten € 25,-, contant ter plekke te betalen
 • opgave bij info@vandenhoudt-communicatie.nl
 • neem iets mee om op te zitten in het bos, matje, plastic zak oid
 • trek goede wandelschoenen aan en kleed je warm aan
 • we wandelen hooguit 5 km, we nemen ook tijd om stil te staan/zitten
 • 17.00 uur is de eindtijd

Wil je nog iets meer van me weten stuur dan een mail naar info@vandenhoudt-communicatie.nl

Ik zou het leuk vinden als je met me mee wandelt op 30 oktober.
Je bent van harte welkom!

 

 

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress