Wandelcoaching

Persoonlijke begeleiding om je communicatie te verbeteren

Lukt het jou om met je collega’s in gesprek te komen over je idealen?

Je werkt in de groene sector en bent vol idealen om een duurzame samenleving vorm te geven. Het valt je echter erg tegen dat je collega’s daar nauwelijks mee bezig lijken te zijn. Ze vinden jou maar een wereldvreemde vogel. Je vind het moeilijk om precies aan te geven waar het jou om gaat. Je vind zo moeilijk aansluiting bij de anderen. En soms durf je ook niet uit te komen voor jouw standpunt alleen al bij het idee hoe er zal worden gereageerd.

Je collega’s krijgen veel meer voor elkaar dan jij. Dat zou jij ook willen, dat ze naar je luisteren, dat je discussie krijgt en dat er uiteindelijk consensus komt over iets dat jij hebt voorgesteld.

Hoe zou het zijn als jij gewoon in gesprek kunt gaan met iedereen op je werk over dat wat jou bezighoudt? Dat er naar je geluisterd wordt en dat je dingen voor elkaar krijgt omdat je collega’s weet mee te krijgen.

Waarom lukt het jou niet?

 • je krijgt gewoon geen poot aan de grond
 • je weet niet zo goed hoe je het moet verwoorden
 • je eigen opvattingen zijn nog niet zo duidelijk
 • je wordt tegengehouden door allerlei negatieve gedachten
 • en zo kun je nog wel tien redenen opnoemen?

Wat heb je nodig om gehoord te worden?

 • zelfvertrouwen om voor je idealen uit te komen
 • inzicht in de gedachten die je tegenhouden
 • vaardigheden om goed te kunnen communiceren
 • handvatten om je boodschap goed te kunnen verwoorden

Wandelende coaching, de persoonlijke begeleiding tijdens een natuurwandeling is een krachtig instrument om te bereiken wat je wilt bereiken.  Want al wandelend in gesprek zijn in de natuur heeft een aantal kenmerken die kunnen helpen. En daarbij ben je ook nog lekker in beweging in een mooie omgeving.

De voordelen van wandelen in de natuur:

 • je loopt naast elkaar waardoor je gemakkelijker praat
 • onbewust ben je buiten authentieker in je gedrag waardoor je eerder bewust wordt van wat je echt belemmert
 • de natuur biedt zoveel metaforen dat er altijd wel eentje tussenzit die jou inzicht geeft in hoe je verder moet
 • het verhoogt je zelfwaardering zodat je weer in jezelf gaat geloven
 • je bent beter in contact met je eigen gevoelens en kracht waardoor je weer stappen durft te gaan zetten

Mijn wandelende persoonlijke begeleiding ziet er als volgt uit:

 • je krijgt van mij enkele schriftelijke intakevragen te beantwoorden
 • vervolgens doen we een intake wandeling van 1,5 uur waarin je mijn manier van werken leert kennen
 • als we besluiten met elkaar door te gaan stellen we een traject op afhankelijk van de vraag
 • we maken regelmatige afspraken voor de wandelcoachingssessies van 1,5 uur
 • we ronden het traject af met een afsluitende wandeling.

Jettie van den Houdt is je wandelende persoonlijke begeleider in Wageningen

In 2003 ben ik als communicatietrainer/coach voor mezelf begonnen. Ik heb mijn jarenlange ervaring opgebouwd in de Natuur- en milieueducatie en heb diverse aanvullende trainer en coach opleidingen gevolgd. Ik ben bioloog en de natuur is een voor mij passende ‘werkruimte’. Het lag daarom voor de hand dat ik wandelend ging coachen. In mijn banen werd ik er al snel mee geconfronteerd dat inhoud alleen echt niet voldoende is om mensen mee te krijgen. Ik was inhoudelijk goed onderlegd maar had over mondelinge communicatie nog heel wat te leren. Naarmate die communicatie me beter afging kreeg ik ook meer voor elkaar en dat was erg bevredigend. Vandaar dat ik me heb gespecialiseerd in het verbeteren van mondelinge effectieve communicatie. Tijdens mijn werk krijg ik steeds meer bevestiging van de krachtige werking van wandelen in de natuur op een leerproces, of dat nou van een individu of van een groep is.  Mensen worden blijer en krijgen inzicht in zichzelf. Want een betere mondelinge communicatie is natuurlijk niet alleen een kwestie van vaardigheden aanleren. Het gaat ook over hoe je in het leven staat, de opvattingen over jezelf, wat je belangrijk vind, je normen en waarden. Tijdens een wandeling kom je eerder tot de kern. Omdat ik een grote verzameling natuurwerkvormen tot mijn beschikking heb kan ik passende werkvormen inzetten om het leerproces te versnellen.  Het kan ook voorkomen dat ik mijn biologische kennis inzet om processen te verhelderen. Mijn kwaliteiten zijn samen te vatten met enthousiast en bescheiden. Ik geef ruimte en ben respectvol.  Ik werk regelmatig samen met een loopbaancoach, Geraldine Sinnema, op carriëre beurzen voor de groene sector. Daar houd ik dan kortdurende carrierecoach gesprekjes met mensen die dat willen.

Hoe ziet een wandeling eruit?

We bepalen samen waar we gaan wandelen. Jij bepaalt het gespreksdoel. Ik zet werkvormen in als ik daar reden toe zie en als ze je verder helpen. We wandelen in jouw tempo een route. Het gesprek is een oplossingsgericht coachgesprek met gebruikmaking van de metaforen die de natuur aanreikt.

Kosten en manier van betalen

Een intake gesprek kost € 50,- incl BTW. Je krijgt een factuur na afloop. Kies je ervoor om een traject van minimaal 5 wandelende gesprekken met mij af te spreken dat vervallen de intake kosten.  Je betaalt € 150,-  ex BTW voor een wandeling van 1,5 uur. Wil je dat ik bij jou in de regio kom wandelen dan kan dat. Je betaalt dan ook mijn reiskosten. Je krijgt een factuur na afloop.

Bel mij voor een afspraak: 0317-423161,

of stuur een mail naar info@vandenhoudt-communicatie.nl

 

 

 

 

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress