Wandelcoachtraining op locatie in de natuur

Persoonlijke wandelcoachtraining op locatie omdat het overal anders is

Leer hoe je de natuur in jouw omgeving kunt inzetten voor je werk als coach, trainer, zorgverlener en loopbaanbegeleider 

Waarom een wandelcoachtraining op locatie?

Trainers, coaches, loopbaanbegeleiders en anderen die mensen begeleiden zijn altijd op zoek naar uitbreiding van hun professionele mogelijkheden. Je hebt je eigen succesvolle methodiek maar weet dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Want hoe meer tools jij in je rugzak hebt om processen op gang te brengen en te begeleiden hoe beter je anderen kunt helpen. Uiteindelijk zal dat meer klanten opleveren.

Wandel- en natuurcoaching zijn niet meer weg te denken in het coaching aanbod. Dat is ook niet gek, mensen gaan graag naar buiten. Wandelen is goed voor de dagelijkse beweging en brengt mensen tot rust. Als je daarbij optelt dat mensen eerder tot de kern komen en andere ideeën opdoen als ze wandelen in de natuur, dan wordt coaching buiten in de natuur een leuke en noodzakelijke tool om ook in je rugzak te hebben. En vergeet ook de positieve effecten op jezelf niet!

Naar buiten gaan met je cliënten is echter niet zomaar te doen voor iedere zorgverlener, trainer en coach.

 • Daarvoor moet je wel uit je vertrouwde ruimte stappen.
 • Wat ga je ze vervolgens buiten bieden?
 • Welk effect heeft wandelen eigenlijk?
 • Hoe geef je vervolg aan een wandeling?
 • En wat doe je überhaupt buiten?
 • Is elk thema, probleem en vraagstuk met coaching in de natuur aan te pakken?
 • Buiten gaan werken is lang niet altijd voor de hand liggend.

Kortom wandelen en coachen in de natuur met je cliënt(en) is niet zo maar professioneel in te vullen. Heb jij daar voldoende zelfvertrouwen voor?

Aan dat zelfvertrouwen kun je werken! Stel dat je:

 • weet wat jij in jouw werk in de natuur bij jou in de buurt kunt doen met individuen en teams
 • een scala aan natuur werkvormen tot je beschikking hebt waaruit je naar believen kunt kiezen om je klant te helpen
 • zelf een positieve natuurervaring hebt opgedaan in je iegen omgeving zodat je de krachtige werking ervan kent en kunt inzetten in je werk
 • met een deskundige in werken in de natuur de (on)mogelijkheden van buiten werken in jouw omgeving hebt besproken zodat je eigen kansen en grenzen duidelijk zijn.

Wat heb je daar voor nodig?

 1. een handig praktisch boek vol met natuur werkvormen
 2. een persoonlijke opleiding in de natuur waar jij wilt werken

Dat is precies wat mijn wandelcoachtraining op locatie in de natuur  je biedt:

 • een training van ongeveer 3,5 uur in het gebruik van natuur werkvormen
 • je gaat diverse natuur werkvormen zelf doen waardoor je een unieke leerervaring krijgt in de natuur
 • we reflecteren samen op de werking van de werkvorm zodat je vertrouwd wordt met de mogelijke uitwerkingen bij verschillende mensen in verschillende settings
 • we bespreken praktische toepassingen in jouw werk waardoor je de natuur de volgende dag direct kunt inzetten.

Deze training is bedoeld voor ervaren trainers, coaches, loopbaanbegeleiders, therapeuten, zorgverleners en alle andere mensen die mensen begeleiden en die hun professionele mogelijkheden willen uitbreiden met wandelcoaching en werken in de natuur in hun eigen omgeving.

Deze opleiding op jouw locatie wordt gegeven door Jettie van den Houdt

Ik ben bioloog en heb jarenlang in de natuur- en milieueducatie gewerkt. Veel van mijn werk vond buiten in de natuur plaats, voor mij een passende ‘werkruimte’. Wandelcoachtrainer Jettie van den Houdt WageningenIn 2003 ben ik als communicatietrainer-coach voor mezelf begonnen. Als bioloog met veel werkvormen uit de Natuur en Milieueducatie op zak ging ik al snel wandelend coachen. In mijn trainingen excursietechnieken neem ik de deelnemers ook regelmatig naar buiten. Ik merkte dat buiten in de natuur met elkaar actief zijn een enorme positieve impuls geeft aan het leerproces. Deelnemers genoten meer, kwamen eerder tot de kern, probeerden dingen uit en bleken alles wat we buiten deden ook beter vast te houden. De onderlinge gesprekken gingen dieper en daardoor was er sneller een over en weer vertrouwen in de groep.  Ik dacht: dat moet in andere trainingen toch ook kunnen!

Vervolgens ontmoette ik Vivian Siebering en samen hebben we veel natuurwerkvormen verzameld die inzetbaar zijn in trainingen en tijdens coachsessies, onafhankelijk van de verder door de professional gehanteerde modellen. WerkvormenboekHet werkvormenboek En nu naar buiten! was het resultaat. De werkvormen die wij gebruiken zijn simpel en maken optimaal gebruik van de mogelijkheden die voorhanden zijn in de natuur. Het boek heeft twee fysieke drukken gehad en is nu als pdf verkrijgbaar.

Ik ben van communicatietrainer gegroeid naar opleider in en met de natuur. Daarnaast verzorg ik als ecologisch wandelcoach wandelende teamactiviteiten. Het is mijn ervaring dat deze wandelingen allereerst de fysieke en mentale vitaliteit bevorderen. Vervolgens ontstaat er échte verbinding tussen de teamleden waardoor samenwerking wordt bevorderd.

Met dit boek En nu naar buiten! in combinatie met deze wandelcoachtraining op locatie wil ik elke coach, loopbaanbegeleider, zorgverlener en trainer op een betaalbare manier de kans geven om gebruik te maken van mijn kennis en ervaring in de natuur in hun eigen omgeving.

Hoe ziet de wandelcoachtraining op locatie voor begeleiders van mensen eruit?
In verband met het vermijden van drukte stap ik na 9 uur in de trein op weg naar jou. Afhankelijk van waar dat is ontmoeten we elkaar op een bepaalde tijd en drinken koffie/thee.  Na een korte inleiding gaan we wandelen en doen onderweg diverse werkvormen.  Na ongeveer 3,5 uur stap ik weer in de trein.

Wat krijg je als je meedoet?

 1. het pdf En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching
 2. een natuurwandeling van ongeveer 5 km in jouw eigen gebied
 3. deskundige begeleiding bij de uitvoering en toepassing van natuur werkvormen in jouw werk en de reflectie op de werking ervan bij diverse werkvragen
 4. werkvormen op maat in jouw natuurgebied

Kosten en manier om te betalen
De training op locatie kost € 359,- plus reiskosten op basis van OV naar jouw locatie en ex btw.  Als we samen overeenstemming hebben over de datum krijg je een factuur per mail.

Heb je belangstelling? Neem dan contact met me op: info@vandenhoudt-communicatie.nl

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress