Wandelende Begeleide Intervisie

Ga stap voor stap je werkproblemen te lijf

Heb jij al een sparringpartner om je werkproblemen mee te bespreken?

Je bent enthousiast over je team en toch krijg je hen niet in beweging.  Je team ziet je als een verlengstuk van de baas. Je coachee vind je niet professioneel genoeg en gaat naar een andere coach. Je doet je uiterste best en toch is je klant niet tevreden.  Het lukt je bij bepaalde klanten maar niet om uit de inhoud te blijven. Ken jij ook dergelijke situaties?

Voor iedereen die met hart en ziel zijn werk doet zijn er momenten dat je het even niet meer weet. Je komt voor een situatie te staan waar je oploopt tegen de grenzen van je eigen kennis en kunde. Naarmate je meer verantwoordelijkheid draagt en met meer mensen te maken hebt stijgt ook de kans om geconfronteerd te worden met in eerste instantie onoplosbare problemen. Althans als je er alleen mee blijft zitten worden ze meestal groter in plaats van dat je ze kunt oplossen.

Wat zou het dan plezierig zijn als er collega’s zijn die met je mee willen denken over een oplossing. Die met jou aan de slag gaan om het probleem helemaal helder te krijgen voor jezelf. Die nieuwe inzichten opleveren om naar het probleem te kijken. En die ten slotte ook nog adviezen geven zodat jij er weer mee verder kunt. Kortom een intervisiegroep die op regelmatige basis bij elkaar komt zou je goed kunnen gebruiken.

Maar ja, op je werk hoef je daar niet mee aan te komen. Je baas ziet de meerwaarde daar niet van in. En trouwens het is niet voor alle problemen even fijn als je met directe collega’s uit je eigen organisatie in een intervisie groep zit. Als zelfstandig werkende trainer/coach is het lastig om zelf intervisie op te zetten. En je weet misschien ook niet helemaal ‘hoe het moet’.

Ideaal zou zijn als:

 • er elke maand een vaste dag is waarop je met een vaste groep mensen bij elkaar komt voor intervisie, zodat je het in kunt plannen
 • de deelnemers gelijksoortig werk doen als jij, dat geeft direct aansluiting
 • de intervisie begeleid wordt zodat jij niet al die organisatorische sores aan je hoofd hebt en je op een goede manier leert elkaar te steunen, waarbij je er het meeste voordeel van hebt
 • er daarbij lekker gewandeld kan worden want wandelen in de natuur ontspant, laat je van je meest authentieke kant zien, geeft gemakkelijk vertrouwen en brengt je zodoende snel tot de kern.

Daarom ga ik begeleide intervisie starten waarbij we ook gaan wandelen. Elke maand een middag in Wageningen. De inschrijving is open voor trainers/coaches en voor hoogopgeleide professionals. Beide groepen gaan met minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers van start. Ik regel een locatie vanwaaruit we naar buiten kunnen de natuur in. Dat levert jou op:

 • een geheel verzorgde middag van 13.00 – 17.00 uur
 • waarin je met je werkproblemen terecht kunt
 • bij gelijksoortige collega’s
 • onder begeleiding van Jettie van den Houdt, een enthousiaste wandelcoach
 • die een scala aan werkvormen inzet om tot een goed resultaat te komen
 • werkvormen die met name in de natuur, al wandelend worden gedaan
 • om samen een optimaal leerklimaat te scheppen
 • zodat je naar huis gaat met nieuwe inzichten over je functioneren en tips hoe problemen aan te pakken
 • en een lekker ontspannen buitengevoel.

Als deelnemer aan de begeleide intervisie groep krijg je:

 1. koffie/thee/broodjes bij aanvang
 2. een mooie wandeling met meerwaarde
 3. een groep van minimaal 4 maximaal 8 collega’s die met je meedenken
 4. Begeleiding op het proces en de wandeling
 5. Afsluitend een drankje.

De Intervisie wordt begeleid door Jettie van den Houdt

Ik ben bioloog en heb jarenlang in de Natuur- en Milieueducatie gewerkt. De laatste jaren van mijn werk in loondienst heb ik begeleide intervisie opgezet voor collega’s die verspreid over de provincies werkten. Ik vind het een buitengewoon krachtig instrument om in een intercollegiale leersetting werkproblemen te analyseren en op te lossen. Ik heb zelf uiteraard regelmatig deel uitgemaakt van intervisiegroepen nav trainers en coachopleidingen.  In 2003 ben ik als communicatietrainer-coach voor mezelf begonnen. Na een aantal jaren heb ik een intervisiegroep, van vrouwelijke ondernemers waarvan ikzelf deel uitmaakte, bij het opstarten begeleid. Als trainer-coach maak ik veelvuldig gebruik van de positieve effecten van wandelen in de natuur.  Fysiek in beweging zijn brengt ook mentale beweging op gang. Mensen zijn wandelend in de natuur vaak authentiek en komen dus eerder tot de kern. Wandelen is daarbij ook leuk, mensen worden er blijer van.

Ik wil jou graag de kans geven om gebruik te maken van mijn ervaring en expertise om werkproblemen de baas te kunnen.

In 2012 start ik twee pilotgroepen in ‘Wandelende begeleide intervisie’. Een voor collega trainers-coaches en een voor hoogopgeleide professionals werkzaam in de groene sector. De groepen worden minimaal 4 en maximaal 8 personen groot.We starten om 13.00 uur binnen met broodjes, bijpraten, problemen inventariseren en gaan vervolgens al wandelend het intervisieproces doorlopen om weer binnen te eindigen met evaluatie en vervolgafspraken. Het wordt een pilot omdat ik wil onderzoeken of de kracht van intervisie, die vooral gelegen is in de interactie in de groep, behouden kan worden, als we gedeeltelijk gaan wandelen en veelal twee aan twee praten. In deze pilot vraag ik de deelnemers om feedback over de vorm in relatie tot de effectiviteit. Na 5 bijeenkomsten doen we een grondige evaluatie en gaan dan met een verbeterde definitieve vorm verder.

Is je interesse gewekt? Investeer dan een middag en kom naar

Proef de wandeling begeleide Intervisie

op 6 september van 14.00 – 17.00 uur in Wageningen.
Je betaalt € 15,- voor koffie/thee/taart en zaal.

Heb je op deze middag de smaak te pakken gekregen dan schrijf je je in voor een pilot van 5 bijeenkomsten : € 125,- ex BTW, incl broodjes, koffie/thee. = 50% van de uiteindelijke prijs!

Na de evaluatie gaat de wandelende begeleide intervisie verder met  steeds blokken van 10 bijeenkomsten voor € 500,-, ex BTW, incl broodjes/koffie/thee.

Opgave: info@vandenhoudt-communicatie.nl

Lees ook mijn weblog van december 2011 over wandelende intervisie.
Wil je meer weten mail dan ook naar het bovenstaande adres.


 

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress