Lente! Tijd om jouw perspectief manifest te maken

We wisten even niet wat we zagen: honderden paddenkoppels in de vijver in het Renkumse Beekdal. paddenorgie 30-3-16De creatiekracht van de lente en de drang tot nieuw leven komen hier wel erg sterk tot uiting. Die padden weten wat ze willen: nageslacht. En ze gaan ervoor! zou je kunnen concluderen uit het gespartel. Een mannetje dat geen vrouwtje aan de haak heeft geslagen probeert een ander mannetje van een vrouwtjesrug af te jagen wat hem op een forse pootstoot te staan komt. Buitelend gaat hij een andere kant op, op zoek naar een vrouwtje zonder partner. Toch is het berekoud en is de lente nog lang niet overal zo zichtbaar. Maar de energie is wel degelijk aanwezig.

Deze padden hebben in mijn ogen een soort van nu of nooit energie. Dat klopt natuurlijk ook voor hen. De innerlijke drive tot voortplanten kan alleen nú omgezet worden in het creëren van veel eieren. Daar hoeven ze niet over na te denken. Hoe is dat voor ons?

Het gaat goed met je werk, je innerlijke motivatie is goed. Je hebt echter ook allerlei verdiepingsplannen die je wilt realiseren. Dat idee dat al lang vorm heeft gekregen in je hoofd. Die innerlijke drive om iets van jezelf in de wereld te zetten. Hoe ga jij dat aanpakken deze lente? Hoe maak je het concreet? Zoals padden dat met hun eieren doen. Zij zetten stappen en kijken vervolgens helemaal niet meer naar hun creatie om. Dat is voor jou natuurlijk anders. Jij wilt graag oogsten en tevreden zijn met je resultaat in de herfst.

Wat inspireert jou in de lente? Die padden? Of juist dat prachtige handjeshelmbloem?

De jubelende vogels? De overvloed?

Trek je wandelschoenen aan en ga inspiratie opdoen. Wat valt jou het meeste op, waar geniet je het meeste van? Blijf daar bij stil staan en ga het onderzoeken. Waarom juist dit bloeiende plantje, die zingende vogel, die uitlopende boom? Waar zit jouw interesse? Wat heeft het jou te vertellen? Hoe kan dat je helpen om zelf ook in die lente energie te komen?

Heb je daarbij hulp nodig? Of vind je het fijn dit samen met anderen uit te zoeken en vorm te geven? Samen met een collega bied ik je workshops in een 3-luik aan: Lente! Tijd om jouw perspectief manifest te maken

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress