De lunchwandeling als vitaliteitstool

Nederlanders zitten het meeste uren van alle Europeanen. Niet echt een bericht waar je blij van wordt als je weet hoe slecht het is voor je gezondheid. Onderaan een link naar een artikel over meer bewegen op kantoor. Maar eerst de lunchwandeling. _n3z9307-640x427

Waarom zou je gaan wandelen tijdens je werk? Daar kun je diverse argumenten voor bedenken. Allereerst zet het jezelf én je gesprekspartner(s) natuurlijk in beweging en dat is al winst. We hebben voor ons welbevinden beweging nodig en waarom zou je dat niet combineren met je werk?

Daarbij heeft ook je brein op zijn tijd zuurstof en beweging nodig om beter te functioneren.  Nieuwe ideeën komen meestal pas als je ´iets anders doet´. Wandelen geeft je nieuwe ideeën en verhoogt daarmee de creativiteit. Een natuurlijke omgeving heeft als voordeel dat de metaforen voor het oprapen liggen. En praten aan de hand van metaforen geeft verrassende inzichten. Buiten maak je meer gebruik van al je zintuigen en dat heeft een positief effect op het ontvangen en onthouden van de informatie in het gesprek. Kortom je zou wel gek zijn als je al deze positieve aspecten niet óók benut in je werk.

Wat zijn de drempels waar jij overheen moet wil je de lunch óók  wandelend gaan doen? Zijn het echte drempels of zitten ze vooral in je hoofd? En in hoeverre zijn echte drempels ook te slechten? Ik noem maar de voorbeelden van verkeerde schoenen en jassen bij tegenwerpingen als ´het regent´, ´het sneeuwt´, ´het is koud´.

_n3z9302-640x427´Ik krijg mijn collega´s echt nooit mee naar buiten, en alleen wandelen vind ik niks´,  Tip: begin gemakkelijk. Neem een collega mee naar buiten waarvan je weet dat die het ook een goed idee vindt. Natuurlijk komen jullie enthousiast en vol vitaliteit weer terug en dat gaat aanstekelijk werken.

Plan je volgende afspraak met die nieuwe collega of iemand van een andere afdeling tijdens de lunch en ga wandelen. Wandelen bevordert de authenticiteit en openheid van mensen. Je hebt contact met elkaar. Mensen zijn meer zichzelf en de kennismaking is gemakkelijker.

Wandelingen van een half uur zijn genoeg als je dat maar elke dag doet. De bomen kleuren prachtig, de wind is herfstig en de temperatuur daalt. Ga een echt frisse neus halen en ervaar dat het je goed doet! img_20151202_104831-480x640

Artikel: zo zorg je ervoor dat je minder zit op kantoor

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress