Zet jij ook de stap van droom maar daad?

Vorige week leek het even echt herfst. Zachte regen waar je héél nat van wordt. Wind die om je oren slaat. Een heel fietspad vol eikels. Deze week is het vooral de kleurenpracht van de herfst die de aandacht trekt. De zomer lijkt alweer lang geleden. Geldt dat ook voor alle mooie plannen die we in de zomer gemaakt hebben? Hebben we die nog in beeld? En zo ja wat zijn de stappen die je al gezet hebt?

Natuurlijk stel ik die vragen ook aan mezelf en dan schrik ik toch van het antwoord. Ik ben weer helemaal opgegaan in de waan van de dag.  Er op uit dus!

Wandelen activeert een ander deel van je hersenen dan wanneer je achter je computer zit. Dat deel is verantwoordelijk voor stressreductie, je ontspant en het bevordert tevens je creativiteit. (welbekend als je professor Scherder regelmatig ziet op tv). Je staat open voor nieuwe ideeën en wordt minder gehinderd door alle mitsen en maren die normaal op de loer liggen. Je zorgt voor zuurstof en beweging en dat activeert je hersenen.

Ik ga vaak alleen wandelen om ideeën nader uit te werken. Daarbij zet ik alle zintuigen op scherp, iets dat gemakkelijker gaat als je in de natuur wandelt. Dan vallen mij dingen op  die van betekenis zijn voor waar ik mee bezig ben. Ik stel me steeds de vraag waarom deze bloem/boom/plant nu? Welke inspiratie helpt me nu? Dat is ook het leuke aan de natuur die is in het hier en nu. De toekomst en het verleden zijn wel aanwezig maar dringen zich niet op.

Wat ik tegenkwam nadat mijn wandeling er bijna opzat? Het Duivelsnaaigaren! De naam hoort zeker bij mijn favoriete plantennamen. Het plantje heeft geen bladgroen en heeft daarvoor andere planten nodig, bv brandnetel zoals hier. Met zijn elastische stengels verbindt het alle planten met elkaar. Het maakt gebruik van wat er is om zich verder te ontwikkelen.  Kijk en dat had ik nou net nodig als steun in de rug. Ik geef mezelf de kans om mijn ideeën verder te ontwikkelen en maak daarbij gebruik van de stevige basis die er al is.

Ook toe aan stappen zetten om je ideeën vorm te geven? Laat je coachen door een filosoof en/of een wandelcoach tijdens een geheel ontspannen en verzorgde herfstwandeling op 26 oktober. Een hele dag voor jou alleen! samen met anderen die ook stappen willen zetten.

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress