Geef jij de beren op de weg ook eten?

Is de beer het voeden waard?

Als je mensen vraagt naar hun droom waar ze willen zijn over pakweg 3 jaar wijzen ze zonder aarzelen naar die ene boom, dat plekje aan de rivier, dat veld vol bloemen. De weg ernaar toe lijkt meestal moeilijker. Letterlijke en figuurlijke brandnetels en beren versperren de weg. Er moet nog van alles worden weggejaagd en gekapt voor de weg vrij is naar de droom.

Is dat nou eigenlijk wel zo? Die beer blijft echt niet op dat pad zitten als hij niet wil verhongeren, behalve natuurlijk als jij hem steeds eten blijft geven (honing schijnen ze erg lekker te vinden!). De brandnetels verdorren of worden opgegeten en zijn op een gegeven moment dus weg, behalve als je te lang wacht en er weer nieuwe staan. beer eten geven

Je kans afwachten om de noodzakelijke stappen te zetten naar je droom kan dus helpen. Ondertussen doe je niet niks maar bestudeer je de omgeving van het pad waar je op bent eens goed. Misschien zie je wel vlinders en besef je dat die brandnetels toch maar mooi als eten dienen voor de rupsen waaruit die vlinders zich ontwikkelen. Het was jouw tijd nog niet, eerst die vlinders. Misschien is er wel een ander pad dat het proberen waard is en waardoor je via een omweg er ook komt. Je kunt ook de tijd nemen, je goed voorbereiden en je kans grijpen als de brandnetels weg zijn.

Waarom zou je de beer voeden die je in de weg zit? Is de beer je weerstand om echt naar die droom te komen? Dan luidt de vraag dus wat is de waarde van je weerstand op dit moment? Neem dat serieus. Het kan je helpen om inzicht te krijgen in je werkelijke beweegreden. Als voorbeeld die man die maar bleef aanhikken om voor zichzelf te beginnen. Hij droomt er elke dag over en toch is er iets dat hem tegenhoud al kan hij er niet helemaal bij wat dat is. Totdat het laatste kind het huis uit is en hij ineens een ruimte ervaart en vrijheid om stappen te zetten. Zijn beer die hem verhinderde om eerder stappen te zetten was zijn verantwoordelijkheid om zijn kinderen goed af te leveren in de maatschappij, ze alle kansen te bieden. Toen dat besef doordrong was het eigen bedrijf snel een feit.

Voer jij ook de beren op je weg? En wacht je ook net te lang om op pad te gaan en staan de brandnetels al weer kniehoog? BrandnetelsWat houd je werkelijk tegen om je eigen pad te lopen? Ga je ook op zoek naar een pad dat misschien beter begaanbaar is voor jou? Alle verandering kost tijd en iedere verandering vraagt om een eigen weg. Dat er veranderd moet worden is veel natuurlijker dan alles bij het oude houden, dan bereik je je droom nooit.

Ga de natuur in en laat je overtuigen door alle voorbeelden die je tegenkomt. Onderzoek onderweg al je eigen beren en brandnetels op hun waarden. Kun je geen waarde ontdekken? Dan is het misschien toch zaak uit je comfortzone te komen en op weg te gaan.

Download voor meer inspiratie uit de natuur voor je coachpraktijk: In 3 stappen eigenwijzer

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress