Inspiratie uit de grijze natuur

Grijs is de overheersende kleur in dit jaargetijde. Niet mijn favoriete tijd van het jaar om eerlijk te zijn. Geef mij maar heldere luchten en zon. Ik moet mezelf er echt toe zetten om naar buiten te gaan om te gaan wandelen. Natuurlijk ben ik het aan mijn stand verplicht toch te gaan ;-). Gelukkig maar, in de natuur krijgt grijsheid kleur.

IMG_20151202_110328 (618x640)Een stronk met geweizwammetjes, stevige douglas sparren met prachtig bemoste stammen, schreeuwende boomklevers in de oude beuken, helgele trilzwammetjes rond een tak en super modderige paden. Ik zakte er tot mijn enkels in. Wat doet dat alles voor mijn motivatie?IMG_20151202_105017 (480x640)

Ik ging naar buiten omdat ik op zoek ben naar inspiratie voor mijn bedrijfscommunicatie en waar vind je dat beter dan in de natuur. Ook vandaag lukt dat prima als ik maar met aandacht mijn eigen pad blijf volgen. Autonoom mijn eigen pad blijven volgen al zak ik tot mijn enkels in de modder. Motivatie bestaat onder andere uit autonomie. Omdat mijn eigen pad me ook nog bracht naar inspiratie deed deze wandeling mijn motivatie dus erg goed. Ook op een grijze ochtend geeft aandacht voor mijn omgeving inspiratie voor mijn communicatie. Hoe is dat voor jou?

Ga het vooral zelf ook proberen. Trek goede schoenen aan en ga dat bos in. Ga intuïtief je eigen weg en je zult zien dat dat je inzicht brengt. Problemen met communicatie met je collega´s? Ga vooral met veel aandacht het bos in, wat valt op? Wat zie en hoor je dat je niet eerder zag of hoorde? Blijf op je eigen pad en laat je verrassen. Wat doet dat je? Geeft het je ruimte, inspiratie? Ga dan met dezelfde aandacht het gesprek met je collega´s aan. Misschien valt je nu iets op dat je niet eerder hoorde of zag. Dat kan een opening bieden voor een heel ander gesprek dan je gewend bent.

ede 10 april 2013 (800x600)Je kunt natuurlijk ook met die collega´s gaan wandelen en samen nieuwe dingen ontdekken op jullie gezamenlijke pad. Aandacht voor je omgeving en aandacht voor elkaar is altijd goed voor de communicatie.

© 2024 Van den Houdt Communicatie/Samen Leren Natuurlijk · Gemaakt door Bronwasser Websites in WordPress